top of page

Reseptit

Hunajainen wienerkahvi


1 kupillinen vahvaa tummapaahtoista kahvia
1tl kaakaohunajavalmistetta
kermavaahtoa


Keitä kupillinen vahvaa kahvia ja lisää siihen 1tl kaakaohunajavalmistetta. Sekoita kunnes hunaja on liuennut täysin. Pursota lopuksi päälle kermavaahtoa tai vaahdotettua maitoa ja nauti herkullisesta erikoiskahvista kotonasi. Vaihtoehtoisesti voit myös sekoittaa kaakaolla höystetyn hunajan kuumaan maitoon jonka jälkeen voit vaahdottaa maidon ja kaataa siihen pressokahvi päälle.

Kaakao kurkuma latte zeke 15.jpg
wienerkahvi zeke 15.jpg

Kaakao-kurkuma-hunajalatte


2tl kaakaojauhetta
1tl kurkumahunajavalmistetta
ripaus mustapippuria
1dl kuumaa vettä
1dl kuumaa maitoa tai kauramaitoa


Laita mukiin pohjalle kaksi teelusikallista maustamatonta kaakaojauhetta, kaada päälle kuumaa vettä ja sekoita niin, että kaakaojauhe on sekoittunut tasaisesti. Sekoita joukkoon teelusikallinen kurkumalla höystettyä hunajaa. Lisää vielä kuumaa maitoa siten, että muki tulee täyteen ja lopuksi ripaus mustapippuria. Halutessasi voit tehdä latten pelkkään maitoon ja vaahdottaa maidon. 
Sopii erityisen hyvin talvisen ulkoilun jälkeen lämmikkeeksi.

Matcha-hunajalatte


1tl matchahunajavalmistetta
½ dl kuumaa vettä
1 ½ dl kuumaa maitoa tai kauramaitoa


Laita mukiin pohjalle 1tl matchahunajavalmistetta ja kaada päälle kuuma vesi. Sekoita kunnes hunaja on täysin liuennut. Lisää päälle kuumaa maitoa. Voit halutessasi tehdä tämänkin pelkkään maitoon ja vaahdottaa maidon.
Tämä herkullinen matcha-maitojuoma saa nesteet kehosta liikkeelle ja piristää mukavasti

Matchalatte zeke 15.jpg
Inkivääris zeke 15.jpg

Hunajainen inkivääri-sitruunajuoma

 

iso teekupillinen kuumaa vettä

1-2tl inkiväärihunajavalmistetta

tuoretta sitruunamehua

 

Kiehauta vesi vaikkapa vedenkeittimellä kiehuvaksi ja kaada se kuppiin. Sekoita kuumaan veteen inkiväärihunajavalmistetta 1-2 teelusikallista riippuen mukisi koosta. Lisää joukkoon vielä reilu töräys tuoretta sitruunamehua. Sopii erinomaisesti lämmittämään kylmänä talvipäivänä tai piristämään kuumana kesäpäivänä.

Mausteinen inkivääri-karpalo-hunajajuoma


Iso kupillinen kuumaa vettä
1tl inkiväärihunajavalmisetta
1tl karpalohunajavalmistetta
ripaus kardemummaa

Kiehauta vesi, sekoita joukkoon lusikallinen inkiväärihunajavalmistetta. Kun hunaja on liuennut lisää vielä lusikallinen karpalohunajavalmistetta ja sekoita. Lisää lopuksi hyppysellinen kardemummaa ja nauti kuumana takkatulen ääressä vilttiin käpertyneenä.

Karpalo inkivääri zeke 15.jpg
bottom of page