top of page

Hunajaa, jollaista et ole ennen nähnyt

Ponkalan Artesaanihunaja tuottaa aitoon suomalaiseen hunajaan valmistettuja superfoodeja. Rakastamme hunajaa ja tiedämme, että sinäkin rakastut siihen maistettuasi uskomattoman herkullisia, terveellisiä ja ainutlaatuisia tuotteitamme.

Käytämme jokaisessa pienessä erässä omaa puhdasta hunajaamme ja lisäämme siihen vain korkealaatuisimpia kuivattuja marjoja ja luomulaatuisia mausteita. Valitsemme tarkoin ravinnerikkaimmat ja voimakkaimmat superfoodit saavuttaaksemme maksimi terveyshyödyt sekä huikeat maut verrattomiin hunajasekoituksiimme. 

Linkoamme hunajamme erissä, jotta saamme talteen hunajiemme monenlaiset aromit. Emme koskaan lämmitä hunajaamme, saati lisää siihen sokereita, uutteita, öljyjä tai synteettisiä maku-aineita. Käsittelemme hunajaa mahdollisimman hellävaraisesti ja valitsemme jokaiseen erään aromiltaan sopivan hunajan. Erityinen tapamme vaivata hunajaa takaa hunajasekoituksille mitä pehmeimmän koostumuksen ilman kerrostumista tai kiteytymistä.

Tuloksena on maukkaimmat makuyhdistelmät, joita olet koskaan maistanut. Kokeile juustojen, hedelmien, tai jäätelön kanssa, lisää puuronsilmäksi, salaatinkastikkeisiin tai marinadeihin, levitä leivälle tai käytä leivonnassa. Tai pidättäydy perinteisessä ja sekoita kuumaan veteen tai maitoon. Näitä sopii syödä vaikka suoraan lusikalla purkista ja nauttia ilman syyllisyyttä. Käyttötavat ovat loputtomat.

ryhmäkuva.jpg
Karpalo.jpg

hunajakarpalovalmiste

Kuin luodut toisilleen. 

Jos pidät karpaloa liian happamana, on tullut aika maistaa sitä hunajan kanssa. Tämä on kiehtova yhdistelmä karpalon kirpeyttä ja silkkisen hunajan makeutta. Tällä hunajalla on vahva luonne, jolla on voima sulattaa sydämiä.

Karpalo ja hunaja sopii antamaan omaa makuaan puuroille, pannukakuille, juustoille, jogurtille ja muille jälkiruoille. Sitä voit laittaa kylmiin ja lämpimiin juomiin, kastikkeisiin ja marinadeihin, mutta sillä sopii herkutella suoraan purkistakin.

Nauti pehmeästä maustetusta hunajastamme, joka on valmistettu parhaasta hunajasta ja kuivatuista, jauhetuista karpaloista. Karpalo on mahtava superfood, täynnä antioksidantteja ja vitamiineja ja on erityisen terveellisiä naisille..

hunajakaakaovalmiste

Suklaan ystävälle.

Tämän piti olla raakakaakaosta tehtyä superfoodia, mutta meidän rakkaat rasavillit ihastuivat paahdetun kaakaon ja hunajan yhdistelmään. Joten pakko oli ottaa tämäkin valikoimiin. Nutellaa muistuttava suklainen levite letuille ja leivälle, mutta lämpimään maitoon sekoitettuna herkullinen juoma. Toimii myös chia-maitovanukkaassa.

Aikuisempaan makuun suklainen maitokahvi ja pahin suklaanhimo talttuu pienellä lusikallisella, hyvällä omallatunnolla.

Kaakao.jpg
Matcha.jpg

hunajamatchavalmiste

Vihreätä herkkua.

 

Matcha on vihreää seremoniateetä, joka kasvatetaan varjossa ja jauhetaan hienoksi kivimyllyllä. Tämä japanilainen tee on tunnettu antioksidanteistaan.

 

Matchajauhe täyttää hunajan uniikilla miedolla vihreän teen maullaan. Yhdistelmän maku on unohtumaton, täynnä antioksidantteja ja klorofylliä. Sitä voidaankin käyttää monin tavoin, teenä (lisää hunaja vasta juomislämpöiseen veteen), jälkiruoissa sekä kastikkeissa. Tai valmista matchalatte haluamaasi vaahdotettuun maitoon, ja nauti.

Voit käyttää sitä jopa kasvonaamiona rauhoittamaan tulehdusta ja pitämään ihosi terveenä ja nuorekkaana. Vihreä matcha sopii rauhoittamaan kehoasi, niin sisä- kuin ulkopuoleltakin.

hunajainkiväärivalmiste

Inkivääri rakastaa hunajaa.

 

Tämä inkivääri on lämmittävä, muttei kuitenkaan liian vahva. Sekoitettuna aromaattiseen hunajaan syntyy maistuva makea herkku, joka yllättää pienellä potkullaan.

 

Inkivääriä on käytetty ikiaikaisesti flunssan hoidossa, mutta se rauhoittaa myös ruoansulatusta. Sopii mainiosti kuumaksi juomaksi, mutta toimii myös ruuanlaitossa, esimerkiksi glaseerauksessa.

Inkivääri.jpg
Mustikka.jpg

hunajamustikkavalmiste

Suomen metsien superfood.

Jauhetut mustikat antavat hunajalle huiman värin ja hieman happaman pehmeän sävyn, joka tasapainottaa hunajan makeutta.

Mustikka on vitaalisuuden lähde, sen antioksidantit ja vitamiinit tukevat kehoasi ja siitä on tutkittuja hyötyjä verenkiertoon, näkökykyyn sekä muistiin.

Mustikalla maustettu hunaja on täydellinen kumppani pannukakulle, paahtoleivälle ja puurolle, mutta myös jälkiruokiin, kuumiin ja kylmiin juomiin, salaatinkastikkeisiin sekä marinadeihin. Maustamattoman jogurtin kanssa aivan parasta ja lämpimään maitoon tehty mustikkamaito on ihana unijuoma.

hunajakurkumavalmiste

Aurinkoinen aamunaloitus.

Kurkuma on oikea terveyspommi, mutta melko voimakkaan makuinen sinällään syötäväksi. Siksipä sekoitimme se aromikkaaseen hunajaan.

 

Kurkuma on voimallinen ja ravinteikas mauste, jolla on antibakteerisia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Kuumaan maitoon sekoitettuna tästä valmistuu helposti golden milk, joka on paitsi terveellinen, myös herkullinen. Käytä haluamaasi maitoa.

Kurkuma.jpg
bottom of page